Reality a koronavírus

Ľubomír Hašo 03.12.2020 1499x

Korona a realitný trh

Nový koronavírus ovplyvnil snáď všetky aspekty nášho života. Samozrejme ovplyvnil aj služby v oblastí sprostredkovania predaja nehnuteľností a teda činnosť všetkých realitných kancelárií.
Samotné realitné kancelárie a makléri tak dostali odporúčané opatrenia, ako postupovať pri samotných obhliadkách, pri výkone svojej činnosti maklérov.
Jednotlivé opatrenia sú samozrejme obdobné ako pri iných prevádzkach a poskytovaných službách.

  • Rúško a rukavice. Rúško musí mať aj klient. Ideálne pripraviť si aj návleky na nohy
  • Nepodávajte si ruky
  • Dodržujte fyzický odstup min. 1 meter, ideálne 2 metre
  • Vyhýbajte sa malým, stiesneným priestorom
  • Časté intenzívne vetranie obhliadaného priestoru
  • Pravidelná hygiena a dezinfekcia

Vývoj cien a koronavírus

Ani súčasná situácia okolo koronavírusu neznížila vysoké ceny bytov, hoci sa to na začiatku predpokladalo. Dopyt po nehnuteľnostiach je stále silný, a to aj v tejto pandemickej situácii. Niektorí odborníci sa vyjadrujú, že s príchodom jari by sa mohla situácia zlepšiť. Dúfa v to množstvo kupujúcich.

Ceny bytov sú okrem iného tlačené nahor jednak nedostatkom nehnuteľností na predaj a tiež vysokou kúpyschopnosťou kupujúcich. Pri súčasnom prepúšťaní zamestnancov práve v súvislosti s pandémiou sa klient môže dostať do ťažkostí jednak so splácaním úveru, ako aj s jeho schvaľovaním.

Skúsený hypotekárny poradca vie poradiť ako a kedy žiadať o hypotéku tak, aby Vám to nepoškodilo. Zároveň podáva žiadosť o scvhálenie naozaj vtedy, ak má preverené všetky podstatné náležitosti, ktoré vstupujú do scvhálenie hypotekárneho úveru. Poraďte sa s profesionálmi. My s takými spolupracujeme. V prípade otázok sa na nás môžete kedykoľvek obrátiť.